Fogyás hatásai, Milyen pozitív hatásai vannak a fogyásnak? - RMC Medicina - A Rózsakert Medical Center blogja
Tartalom
A nyár slágere a paradicsom, ami lédús, zamatos, édes íze miatt számtalan módon variálható.
Kiváló alapja egy könnyed, egyszerű levesnek, isteni salátának, szósznak, de szénhidrátszegény tésztával, hússal is jól kombinálható.
A kalóriaszegény zöldség Dél- és Közép-Amerikából indult hódító útjára, Európában csak a Kezdetben dísznövény volt, az es években termesztették legelőször hazánkban.
Miért jó választás a paradicsom? A napfényben fogyás hatásai paradicsom a kiváló vitamin- és ásványianyag-forrás, zamatos íze nem hasonlítható össze a külföldről behozott változattal.
A burgonyafélék családjába tartozik, tápanyagai révén számtalan módon hat a szervezetre, és támogatja a fogyást, így mindennap fogyaszthat belőle az ember. A paradicsom rosttartalma magas, grammja 12 grammot tartalmaz, így könnyen eltelíti a gyomrot, csökkentve az étvágyat, de magas víztartalma is tovább fokozza a laktató hatást.
Csuth Ágnes, családorvos A karcsúság trendjének egyre többen akarnak megfelelni, és sajnos gyakran olyan "diétákat" próbálnak bevetni, melyek nem, hogy nem eredményesek hosszabb távon, hanem súlyos egészségkárosító hatásuk is van. Íme csokorba szedve a legveszélyesebb módszerek. A kor elvárásai alapján ki ne szeretne tökéletes alakot? Sok fogyókúrás módszernél azonban valójában nem igazi diétáról van szó, hiszen a táplálkozásban, az életvezetésben nem történik gyökeres változás, egyszerűen csak kemikáliák mellékhatásait kihasználva érik el az átmeneti látszateredményt.
Tápanyagai között számos ásványi anyag és vitamin található, mint például B- C- E- K-vitamin, folsav, kálium, magnézium, vas, kalcium és foszfor.
A paradicsomban található primer karotenoid, a likopén hatásos antioxidáns, amely gátolja a rákos sejtek kialakulását, fogyás hatásai védi a méreganyagokat és a felesleges vizet kiválasztó vese működését, így nagy szerepe van a szervezet zavartalan működésben.
A likopén adja a zöldség élénkpiros színét, minél pirosabb, annál jobb a diéta szempontjából. Egy másik különleges hatóanyag a paradicsomban a oxo-ODA zsírsav, amely csökkenti a gyulladást a szervezetben, aktivizálja a test zsírbontó folyamatait, és támogatja a szív egészségét.
Csökkenti a koleszterinszintet Kutatások azt is bizonyítottákhogy a paradicsom rendszeres fogyasztása csökkenti a rossz — LDL — koleszterin szintjét.