Zsírégetés egy speciális formában HIIT

Zsírégetési intenzitás. Cardio edzés alapjai

Címlap » Edzéstippek » Cardio edzés alapjai Cardio edzés alapjai Nem is gondolnátok, de nem a bőséges verítékezéssel járó, intenzív gyakorlatoktól lehet a legjobban lefogyni, hanem az alacsony és legfőképpen változó intenzitású kardió edzésektől.

zsírégetési intenzitás

A legjobb zsírégető gyakorlatok lassú aerob mozgással kezdődnek, zsírégetési intenzitás egy ideig növelni kell az intenzitást, majd újra visszatérni a lassúbb tempóhoz. Ezeknél a gyakorlatoknál a főbb izomcsoportok mind igénybe vannak véve, így sokkal hatékonyabb a zsírégetés.

zsírégetési intenzitás

Ha csak nagy intenzitású edzéseket végzünk, a szervezet inkább cukrot éget el, mint zsírt, mert gyors energiapótlásra van szüksége. Az általános fittségi szintet természetesen emeli a kosárlabda, a futás vagy a tenisz, de ezek során nem égetünk el zsírégetési intenzitás zsírt, mert a cukor hamarabb elérhető a szervezet számára.

A leghatékonyabb fogyasztó gyakorlat tehát alacsony intenzitású kardió gyakorlatokból áll. Ezekhez a gyakorlatokhoz lassú, de állandó energiára van szükség, és a szervezet az elraktározott zsírt kezdi elégetni.

"+_NEWS_RATING_YOU_LIKE_THIS_ARTICLE+"

A legjobb gyakorlatok a változó tempójú séta, a különféle futópados gyakorlatok, az elliptikus tréner, a kerékpározás és az úszás. A legfontosabb az, hogy folyamatosan változtassuk az intenzitás szintjét.

zsírégetési intenzitás

Ez a fajta zsírégetés serkenti az anyagcserét, ez pedig azzal jár, hogy a szervezet akkor is folytatja a zsír égetését, ha már abbahagytuk az edzést. Ezen kívül a rendszeres testmozgást végző emberek szervezetében több zsírégető enzim termelődik, mint az ülő életmódot folytatókéban.

zsírégetési intenzitás

Nem kell hosszú ideig edzeni. Húsz perc már beindítja a zsírégető enzimeket.

  1. Előző cikk Következő cikk A zsírégető zóna nyomában Sokan propagálják, hogy alacsonyabb intenzitású kardióedzést kell végezni, mert akkor égeti a szervezet a zsírt.
  2. Zsírégetés mesterfokon: Kardió helyett Intervallum edzés! - makiverem.hu

A fittség fokozódásával aztán lassan növelni lehet az időt. Kezdőknek a heti legalább három edzés ajánlott, amit heti öt alkalomra lehet felvinni. Follow Us.