Lepcsozessel fogyni

Lepcsozessel fogyni

Tartalom

  A lépcsőzés remek fenék- és combizom-erősítő mozgásforma, aminek nagy előnye, hogy akár a lépcsőházban is végezheted.

  Érdemes elfelejtenünk az edzőtermet? Egy új tanulmány szerint a napi rövid lépcsőzések a teljes fittséget, de a szív- és érrendszer egészségét is javítják.

  lepcsozessel fogyni

  Lehetséges, hogy ilyen egyszerű lenne fenntartani a fittséget? A rövid, choco lite vélemények hatékony lepcsozessel fogyni lépcsőzések egy új lepcsozessel fogyni szerint igen jótékonyan hatnak a szív- és az érrendszerre, valamint a szervezet fittségére.

  lepcsozessel fogyni

  Vagyis, a fogyás és a megfelelő kardiovaszkuláris egészség is elérhető azzal, ha akár a munkahelyen is bizonyos időszakonként lépcsőzünk. Naponta mindössze pár perc elég: tulajdonképpen ezzel a módszerrel bárki javíthatja a fittségét, bármikor a nap folyamán.

  A lépcsőzés a gyaloglást, a futást és a mászást is magába foglalja.

  A tanulmányhoz ülő életmódot folytató fiatalokat kértek fel, akik naponta három alkalommal másztak egy lépcsőházban, 6 héten keresztül. A kanadai McMaster Egyetem professzora, Martin Gibala lepcsozessel fogyni azok, akik irodaházakban dolgoznak, nyugodtan végezhetik minden nap többször a lépcsőzést, hiszen erre minden lehetőségük megvan s mint az mára kiderült: igen hatékony edzés.

  lepcsozessel fogyni

  Az Applied Physiology, Nutrition and Metabolism szaklapban közzétett felfedezés rámutat, hogy a megfelelően végzett lépcsőzés azoknál is növeli a fittséget, akik egyébként ülő életmódot folytatnak — emelte ki Jonathan Little, a kanadai British Columbia Egyetem professzor asszisztense. A lépcsőzés lényegében kardio-gyakorlatnak minősül, számos egészségügyi előnnyel: aerob és ellenállás tréning egyben, s nemcsak a szív- és érrendszerre gyakorol jótékony hatást, hanem a lábakat is erősíti.

  Ez a mozgástípus azt követeli tőlünk, hogy a gravitáció ellen dolgozzunk, s háromszor annyi kalóriát égetünk, mint gyaloglással — mondta el dr.

  lepcsozessel fogyni

  Javítja a vérkeringést a test alsó részében, megelőzi az izomgörcsöket és az izmok kifáradását. Arról nem szólva, hogy a kalóriaégetésre tökéletes és növeli az anyagcserét.

  lepcsozessel fogyni

  Ezzel együtt a vércukrot segít kordában tartani, vagyis diabéteszesek számára is kiemelten ajánlott.