A hirtelen fogyás okai

Fogyást okozhat. Hirtelen fogyás? Ilyen betegségek okozhatják | BENU Gyógyszertárak

Tartalom

  Vészes fogyást okozhat a túlzott rágózás Bármilyen hihetetlen, akár rágózás miatt is lehet hirtelen veszélyesen sokat fogyni.

  fogyást okozhat

  Egyre több élelmiszer tartalmaz cukor helyett édesítőszert, melyek közül az egyik leggyakoribb a szorbitol. A szorbitol azonban igen kis mértékben szívódik fel a vékonybélből és emiatt hasmenést okozhat.

  fogyást okozhat

  A British Medical Journal folyóirat legfrissebb számában megjelent közlemény két olyan esetről is beszámolt, mely a cikk címét alátámasztja. Mindkét beteg krónikus hasmenés, hasi fájdalom és nagymértékű fogyást okozhat miatt jelentkezett orvosánál. Bár mindkét esetben igen körültekintő kivizsgálást végeztek, a probléma hátterére mégis a táplálkozási szokások alapos feltárása világított rá: mindkét beteg rengeteg cukormentes rágógumit és édesítőszert fogyasztott.

  fogyást okozhat

  Az első beteg, egy 21 éves hölgy rágógumi fogyasztással naponta g szorbitolt juttatott a szervezetébe egy rágóban kb. A második beteg, egy 46 éves férfi pedig naponta 20 cukormentes rágó és g édesítőszer fogyasztását vallotta be, mely naponta összességében 30 g szorbitol terhelést jelentett.

  fogyást okozhat

  Mindkét beteg esetében a szorbitol azonnali megvonása a panaszok megszűnéséhez és a testsúly, valamint a bélműködés rendeződéséhez vezetett. Az összetevők fogyasztásából származtatható lehetséges mellékhatásokat általában apró betűvel tüntetik fel a terméken, ezért lehet, hogy sok fogyasztó tényleg nincs tisztában a fogyasztott szorbitol hasmenést fokozó tulajdonságával.

  fogyást okozhat

  Juergen Bauditz, fogyást okozhat kutatócsoport vezetője.